Kawachi Yon Tengu Ryu's kendetegn

 Kawachi Yon Tengu Ryu kan genkendes ved at stilen ikke anvender styrke eller smidighed for at vinde over en given modstander, men derimod anvender to gamle og effektive tekniske systemer som alle, uanset alder og køn, kan lære. Disse to systemer kaldes Koppo- og Kosshi-jutsu, og betyder kort sagt at man angriber modstanderens nervepunkter, eller på en måde der udnytter modstanderens knogleopbygning imod ham/hende selv.

 Denne form for angreb, kombineret med at der lægges stor vægt på korte, "rene", teknikker, blev i sin tid opbygget af den simple grund at man dermed kan bevare så meget energi som muligt, efter at have nedkæmpet en modstander. Hvorfor spilde energi med energikrævende teknikker, når du måske stadig bagefter skulle gå 10, 20, eller flere kilometer og derefter snige dig uset ind på evt. en borg for at samle oplysninger,,, så var det lidt mere logisk at økonomisere kræfterne.

 

 Netop disse ting er noget der stadig bliver lagt stor vægt på den dag i dag. Kawachi Yon Tengu Ryu er ikke en stilart der kræver stor styrke eller smidighed, men derimod et åbent og opmærksomt sind. Der lægges stor vægt på at eleverne opbygger en høj teknisk kunnen, da det er det der er nøgleelementet i hele stilarten.

 

 Historisk set stammer stilarten tilbage til tiden omkring 960 (den startede i Kawachi, men klanen rykkede til Koga området), og er dermed over 1050 år gammelt nu. På trods af dette er der over tiden stort set intet ændret, hvilket mange måske vil undre sig over,, men man kan vel blot sige "if it ain't broken, don't fix it"!

 Stilartens navn giver nogle pointere om oprindelsen af stilarten ; Kawachi er et område i Japan som ligger i den østlige del af det der idag hedder Osaka Præfektoratet, Yon er det Japanske ord for 4, og Tengu er et gammelt navn for en speciel type overnaturlige væsner, eller (halv-)guder som tit vogtede kampkunstens hemmeligheder og lærte mennesker disse. Ordet Ryu betyder skole, eller stilart,, så ; Kawachi Yon Tengu Ryu betyder reelt set "De fire Tengu, fra Kawachi's skole".